ФРУШКА ГОРА

-          ФРУШКЕ ТЕРМЕ Хотел & Спа**** 

www.frusketerme.com

ФРУШКА Гора е природно богатство на здравјето. На секој чекор, при секој поглед, голтка и здив - таа несебично ги споделува своите подароци, правејќи нè посилни и поздрави.

Фрушка гора, стара огромна планина што се протега во северниот дел на Срем, има големо еколошко, историско и културно значење. Некогаш остров во Панонското Море, а денес национален парк, во Фрушка Гора има повеќе од 1.500 растителни видови, 220 видови птици, 60 видови цицачи и 23 видови водоземци и влекачи. Позицијата на самата планина и нејзината вегетација се одговорни за создавање на специфична локална клима, што е исклучително корисно за телото и психата, а за тоа придонесува и ветерот наречен Фрушкогорац, како и струењето на воздух, т.н. „Ружа ветрова“. Во 14 век, Стефан Лазаревиќ, син на принцот Лазар, во своите списи ја забележал важноста на Фрушка Гора заради нејзината специфична енергија што ја испушта и лекува. Сплетот на ветрови што се пресекуваат над ова волшебно место се чини дека е создадено за да му помогне на човекот да го лекува своето тело и да го смири неговиот дух. Воздухот богат со кислород и озон е корисен за органите за дишење, но и за целокупното здравје. Едноставно кажано, кога дишете на планина, дишете чиста природа.

БАЊА ВРДНИК На идеалната позиција од 240 м.н., бањата се карактеризира со умерена континентална клима со 2200 сончеви часови годишно, како и со отсуство на силни ветрови и ладни воздушни маси. Чист воздух со висока содржина на озон, без никакво загадување, бањата Врдник се класифицира во подрачјето на воздушни бањи. Бања Врдник има лековита вода која поради својата температура и хемиски состав е една од хипотермичните води. Температурата на водата од 29-32 степени Целзиусови, надморската височина и чистиот воздух го прават бањата едно од воздушните бањи во Србија. Корисниот ефект на термалната вода е познат уште од почетокот на 19 век. Во времето кога Врдник беше рударско место, рударите први ги искусија позитивните ефекти на оваа вода. Работејќи во окно, тие често стоеја во водата што се појавуваше од пукнатините на варовникот. Не знаејќи ништо за квалитетот на таа вода, тие само наведоа олеснување на симптомите на гихт и побрза епителизација на кожата. Резултатите од анализата на водата само ги потврдија изјавите на рударите и ја поставија научната рамка за примена на оваа вода во медицината.

НОВОГОДИШЕН ПАКЕТ 2021.

 

ПЕРИОД

ЦЕНА ПО ЛИЦЕ – во 1/2 СОБА

3 НОЌИ / 4 ДЕНА

300 €

4 НОЌИ / 5 ДЕНА

360 €

ПАКЕТОТ ВКЛУЧУВА :

-          Сместување на база ПОЛУПАНСИОН (појадок+вечера)

-          Неограничено користење на „водениот свет“ (8 термални базени)

-          Неограничено користење на “светот“ на сауната

-          Можност за касна одјава во 17.00 часот, во склад со расположливоста

-          Анимација за деца во детскиот „воден свет“

-          Деца до 5,99 години – ГРАТИС

Во склад со мерките на Р.Србија кои се однесуваат на Covid 19, хотелот ќе организира :

31.12.2020 & 01.01.2021 свечена вечера во свечената сала на Етно-хотелот “Врдничка Кула“ (свечената вечера ќе трае од 20.00 – 01.00 часот). Бројот на места ќе биде ограничен.

- ДОПЛАТА за свечената вечера на 31.12.2020 : 81 € по лице

- ДОПЛАТА за свечената вечера на 01.01.2021 : 59 € по лице

- Во цената на свечената вечера ВКЛУЧЕНИ се безалкохолните пијалоци.

- ДОПЛАТА за релаксирачки „влез“ во Новата 2021.година во „водениот свет“ (од 22.00 – 01.00 часот) : 35 € по лице (бројот на лица е ограничен и во цената е вклучено „finger food“ послужување. Во цената не е се вклучени пијалоци.