ФРУШКА ГОРА

FRUSKE TERME HOTEL & SPA****

www.frusketerme.com

ФРУШКА Гора е природно богатство на здравјето. На секој чекор, при секој поглед, голтка и здив - таа несебично ги споделува своите подароци, правејќи нè посилни и поздрави.

Фрушка гора, стара огромна планина што се протега во северниот дел на Срем, има големо еколошко, историско и културно значење. Некогаш остров во Панонското Море, а денес национален парк, во Фрушка Гора има повеќе од 1.500 растителни видови, 220 видови птици, 60 видови цицачи и 23 видови водоземци и влекачи. Позицијата на самата планина и нејзината вегетација се одговорни за создавање на специфична локална клима, што е исклучително корисно за телото и психата, а за тоа придонесува и ветерот наречен Фрушкогорац, како и струењето на воздух, т.н. „Ружа ветрова“. Во 14 век, Стефан Лазаревиќ, син на принцот Лазар, во своите списи ја забележал важноста на Фрушка Гора заради нејзината специфична енергија што ја испушта и лекува. Сплетот на ветрови што се пресекуваат над ова волшебно место се чини дека е создадено за да му помогне на човекот да го лекува своето тело и да го смири неговиот дух. Воздухот богат со кислород и озон е корисен за органите за дишење, но и за целокупното здравје. Едноставно кажано, кога дишете на планина, дишете чиста природа.

БАЊА ВРДНИК На идеалната позиција од 240 м.н., бањата се карактеризира со умерена континентална клима со 2200 сончеви часови годишно, како и со отсуство на силни ветрови и ладни воздушни маси. Чист воздух со висока содржина на озон, без никакво загадување, бањата Врдник се класифицира во подрачјето на воздушни бањи. Бања Врдник има лековита вода која поради својата температура и хемиски состав е една од хипотермичните води. Температурата на водата од 29-32 степени Целзиусови, надморската височина и чистиот воздух го прават бањата едно од воздушните бањи во Србија. Корисниот ефект на термалната вода е познат уште од почетокот на 19 век. Во времето кога Врдник беше рударско место, рударите први ги искусија позитивните ефекти на оваа вода. Работејќи во окно, тие често стоеја во водата што се појавуваше од пукнатините на варовникот. Не знаејќи ништо за квалитетот на таа вода, тие само наведоа олеснување на симптомите на гихт и побрза епителизација на кожата. Резултатите од анализата на водата само ги потврдија изјавите на рударите и ја поставија научната рамка за примена на оваа вода во медицината. 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од 1 – 3 ноќи
ТИП насместување ПОНЕДЕЛНИК – ЧЕТВРТОК ПЕТОК – НЕДЕЛА
Ноќев. со појадок ПОЛУПАНСИОН Ноќев. со појадок ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА 89 € 103 € 110 € 123 €
1/2 СОБА 55 € 69 € 65 € 79 €

  П А К Е Т И

 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од 4 – 6 ноќи
ТИП насместување ПАКЕТ : ЧЕКОР-ДВА до ОДМОР од СОНИШТАТА
НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА 84 € 98 €
1/2 СОБА 50 € 64 €

 

 

 

 

 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од 7 – 13 ноќи
ТИП насместување ПАКЕТ : WELNESS УЖИВАЊЕ
НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА 79 € 93 €
1/2 СОБА 48 € 62 €

 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од 4 – 6 ноќи
ТИП насместување ПАКЕТ : FAMILY FUN
ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА 123
1/2 СОБА 81

 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од минимум 3 ноќи
ТИП насместување ПАКЕТ : ЗЛАТНА ЕСЕН 
ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА 118 €
1/2 СОБА 88 €

 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од минимум 1 ноќ
ПАКЕТ : STAY, WORK, ENJOY
ТИП насместување ПОНЕДЕЛНИК – ЧЕТВРТОК ПЕТОК – НЕДЕЛА
ПОЛУПАНСИОН ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА 103 € 123 €
1/2 СОБА 69 € 79 €

 

ЦЕНОВНИК по ЛИЦЕ, за престој од минимум 1 ноќ
ПАКЕТ : ЉУБОВ на ФРУШКА ГОРА
ТИП насместување ПОНЕДЕЛНИК – ЧЕТВРТОК ПЕТОК – НЕДЕЛА
ПОЛУПАНСИОН ПОЛУПАНСИОН
1/1 СОБА - -
1/2 СОБА 72 € 81 €

ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО : Користење на СПА-центарот во ЗОНА 1, што го опфаќа централниот голем базен со „брза“ река, масажери и водени млазници, внатрешно-надворешен базен со испливување, голем отворен базен со “infinity” поглед на бања Врдник, два детски базени со пештера и тобоган, панорамски мозаик-базен и надворешен 25-метарски пливачко-рекреативен базен.

ВО ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛУЧЕНО :

-          Такса за престој која изнесува 100,00 RSD (0,80 €) по лице – на ден, деца до 7 години не плаќаат такса, од 7 – 15 години плаќаат 50 RSD (0.40 €) по лице на ден.

-          Пијалоци за време на оброците

ПОЛИТИКА за ДЕЦА :

-          Дете до 5,99 години – ГРАТИС (без користење на легло)

-          Дете од 6 – 11,99 години – плаќа 50% од цената, со две полноплатежни лица и користи помошно легло

-          Дете од 6 – 11,99 години – плаќа 70% од цената, со едно полноплатежно лице во 1/2 соба

-         Фамилијарна соба : ридители кои престојуваат со 2 деца до 15 години – плаќаат полна цена за едната соба, додека на другата соба остваруваат ПОПУСТ од 30%